Izvor: eKapija | Srijeda, 26.08.2020.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi ugovor o nabavci Microsoft licenci za Vijeće ministara povjeren domaćim kompanijama

(Foto: Robert Lucian Crusitu/shutterstock.com)
Na osnovu Okvirnog sporazuma za nabavku Microsoft licenci za potrebe Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i konzorcij u sastavu SYS Company, Lanaco i Teamwork zaključili su Ugovor o nabavci Microsoft licenci za potrebe institucija Bosne i Hercegovine za period 2020-2021. godine, čime je ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje.

Ugovor o nabavci Microsoft licenci potpisali su ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktor SYS Company Nedim Sirbubalo, što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Vijeća ministara BiH i kompanije Microsoft, kao i znak jasnog opredjeljenja institucija Vijeća ministara BiH u borbi protiv korištenja piratskog softvera na tržištu Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i kompanija Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je ovim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa Vijeća ministara BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertima, što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u informatičkim kompanijama u BiH, navodi se u saopćenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.