NavMenu

Novi ugovor o nabavci Microsoft licenci za Vijeće ministara povjeren domaćim kompanijama

Izvor: eKapija Srijeda, 26.08.2020. 09:14
Komentari
Podeli

(Foto: Robert Lucian Crusitu/shutterstock.com)
Na osnovu Okvirnog sporazuma za nabavku Microsoft licenci za potrebe Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i konzorcij u sastavu SYS Company, Lanaco i Teamwork zaključili su Ugovor o nabavci Microsoft licenci za potrebe institucija Bosne i Hercegovine za period 2020-2021. godine, čime je ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje.

Ugovor o nabavci Microsoft licenci potpisali su ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktor SYS Company Nedim Sirbubalo, što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Vijeća ministara BiH i kompanije Microsoft, kao i znak jasnog opredjeljenja institucija Vijeća ministara BiH u borbi protiv korištenja piratskog softvera na tržištu Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i kompanija Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je ovim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa Vijeća ministara BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertima, što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u informatičkim kompanijama u BiH, navodi se u saopćenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.