NavMenu

Novi igrač na tržištu lijekova u BiH - Albanska Delta Pharma otvara predstavništvo u Banjaluci

Izvor: Capital Utorak, 18.08.2020. 08:23
Komentari
Podeli

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock)
Jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u Albaniji, Delta Pharma-AL, otvara u Banjaluci svoje predstavništvo, odakle će se pokušati da se što bolje pozicionira, saznaje portal Capital.

Osnivanje sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja upisao je Okružni privredni sud u Banjaluci. Delta Pharma će poslovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću u Ulici Sime Šolaje, a za direktora je imenovana Alma Avdagić.

Ona je u kratkom razgovoru za Capital poručila kako trenutno ne može da razgovara o planovima i ambicijama novog igrača na BiH tržištu, te da je sve još u početnoj fazi.

Inače, sjedište kompanije Delta Pharma-AL je u Tirani, a otvorili su i poslovnicu na Kosovu. Na njihovoj internet stranici se navodi da prodaju razne brendove i farmaceutske proizvode, dodatke prehrani i farmaceutska sredstva.

- Delta Pharma je jedna od najinovativnijih, visokotehnoloških i na kupce orijentisanih farmaceutskih kompanija na albanskom tržištu. Svakodnevno radimo na tome da ponudimo bogat i širok spektar usluga u skladu s propisima EU. Povjerljivo i uspješno partnerstvo sa kompanijama širom svijeta, dobar je način da pokažemo vjerodostojnost i pouzdanost naše kompanije. Delta Pharma je jedna od najvećih distributivnih kompanija u Albaniji - navodi se na njihovoj internet stranici.

Inače, prema podacima Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, u zemlji posluje 40 kompanija koje imaju dozvolu za uvoz i distribuciju lijekova na veliko. U taj broj ne ulazi 18 preduzeća ima privremenu ili trajnu zabranu obavljanja djelatnosti. U prosjeku, godišnji promet lijekova u BiH je vrijedan više od pola milijarde maraka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.