NavMenu

Saradnja Raffeisen banke i Ekonomskog fakulteta - Uspostavljen studijski program poslovanje i informacione tehnologije

Izvor: eKapija Petak, 05.06.2020. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Raiffeisen banka i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu su postigli dogovor o uspostavljanju studijskog programa "Poslovanje i informacione tehnologije".

- Dio nastave za studente ovog programa će se odvijati u Raiffeisen banci. Na ovaj način će studentima biti omogućeno da kroz učešće u svakodnevnim poslovnima aktivnostima pored teorijskog steknu praktična znanja i bogato iskustvo. Ujedno, oni najbolji će dobiti priliku da se odmah po okončanju studija zaposle u Banci - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te izrazio dobrodošlicu studentima u atraktivno i inspirativno poslovno okruženje Banke.

Poslovanje i informacione tehnologije (BIT program) je stručni dvogodišnji studijski program za studente prvog ciklusa studija koji predstavlja inovacijski iskorak u bh. obrazovnom sistemu. BIT program će omogućiti studentima da razviju vještine praktične primjene IT alata u rješavanju poslovnih problema.

- Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu svojim studentima nastoji pružiti najbolje uslove za sticanje znanja, kako teoretskih, tako i praktičnih. Zato smo za narednu akademsku godinu pripremili novi studijski program namijenjen svim osobama koje posjeduju četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, a koji se žele specijalizirati u primjeni informacionih tehnologija (IT) i alata u poslovanju, s posebnim naglaskom na bankarski sektor. BIT studijski program je nastao kao rezultat zajedničkih napora Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Raiffeisen banke. Na ovaj način će bh. tržište rada dobiti atraktivne kadrove koji će predstavljati sponu između poslovanja i napredne primjene IT - istakla je prof. dr Jasmina Selimović, dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Poslujući u skladu sa strategijom održivosti Raiffeisen banka učestvuje u pitanjima društvene zajednice i posebno brine o mladima koje podržava na različite načine. Jedan od njih je i povećanje mogućnosti za njihovo zaposlenje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Agro, Industrija

Hmelj donosi zaradu i do 15.000 EUR - U Srbiji ga malo ko gaji, iako su njive idealne

U Bačkom Petrovcu se tokom ljeta ubiraju plodovi hmelja i to je jedina lokacija na kojoj ova poljoprivredna kultura može da se gaji. Prošle godine, međutim, njom je posijano svega deset hektara. Svojevremeno je na petrovačkim oranicama pod ovom biljkom bilo 200 hektara, a u Vojvodini je zauzimao čak 1.500 hektara i imao tradiciju dugu 250 godina. Jedan od uzgajivača hmelja skrenuo je pažnju da pokrajina svake godine daje subvencije za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.