NavMenu

Lufthansa zbog koronavirusa priprema "zračni most" za snabdijevanje Njemačke

Izvor: Klix Utorak, 17.03.2020. 14:55
Komentari
Podeli
(Foto: Kevin Hackert/unsplash)
Njemačka aviokompanija Lufthansa sarađuje s vladom na pripremi "zračnog mosta" kako bi se osiguralo da će potrebna roba i dalje pristizati u Njemačku tokom epidemije koronavirusa, izjavio je u utorak šef kompanije.

Kako javlja Reuters šef Lufthansa Carsten Spohr izjavio je za Bild da se Lufthansa priprema za tu misiju koristeći svoju flote 747 i avioona Lufthansa Cargo. Već se rade revidiranja rasporeda posada kako bi se osiguralo ogovarajuće osoblje za provedbu ove odluke.

- Lufthansa će učiniti sve što je u njenoj moći da osigura da se opskrbni lanci koji snabdijevaju stanovništvo Njemačke mogu održavati zrakom - rekao je Spohr te dodao se naporno radi na zračnom mostu za cijelu Njemačku.

Izvorni "zračni most" bio je operacija zapadnih saveznika u periodu 1948.-1949. za isporuku roba potrebnih za enklavu zapadnog Berlina nakon što su sovjetske snage blokirale grad, smješten duboko u srcu tadašnje Istočne Njemačke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.