NavMenu

Investitor iz Srbije ulaže 2,5 mil EUR u kogeneracijsko postrojenje u Bosanskom Petrovcu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.03.2020. 14:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Bosanski Petrovac narednih mjesesi će finalizirati dogovor sa investitorom iz Srbije o ulaganju u kogeneracijsko postrojenje, čime počinje oživljavanje poslovne zone u toj opštini. Cilj je da se iskoristi potencijal ove opštine u drvnom bogatstvu, čime bi se iskoristila drvna sječka i proizvodila toplotna i električna energija, rekao je eKapiji načelnik te opštine Dejan Prošić.

Postrojenje, na bazi javno-privatnog partnerstva, će biti izgrađeno na lokalitetu nekadašnje fabrike vrata i pilane, a zemljište poslovne zone je u vlasništvu cazinske firme FPG, sa kojom će opštinska uprava pregovarati o parcelisanju.

- Investitor iz Srbije planira proizvodnju 1 MW električne i oko 4 do 5 MW toplotne energije, čime bi se ostvarila toplifikacija za potrebe građana. Planirano je ulaganje od 2,5 mil EUR i zapošljavanje do 10 radnika - rekao je Prošić za eKapiju.

Inače, poslovna zona koju planira da uredi Opština Bosanski Petrovac prostire se na 12 hektara. Prošić je naveo da zona ima svu potrebnu infrastrukturu. Investitor iz Srbije bi bio prvi u ovoj zoni.


- Naša vizija je da uredimo prostor za dolazak pet do šest ozbiljnih investitora. S obzirom na to da smo poznati po drvnoj industriji, mogli bismo da dodatno jačamo tu industriju u ovoj zoni - zaključio je Prošić.

Ime investitora biće poznato po zaključenju ugovora.

T.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Finansije

Čak 199 firmi u trci za 14,4 mil KM

Na javni poziv za dodjelu 14,4 mil KM podsticaja za direktna ulaganja prijavilo se 199 preduzeća iz Srpske, a ko će dobiti novac za nabavku savremene opreme biće poznato nakon što komisija analizira zaprimljenu dokumentaciju. U Ministarstvu privrede i preduzetništva RS kažu da su navedeni broj prijava zaprimili do 11. septembra, navodeći da podsticaji za direktna ulaganja za cilj imaju podsticanje tehnološkog napretka, unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.