NavMenu

Četiri nove nominacije na PRO PR konferenciji

Izvor: Capital Četvrtak, 12.12.2019. 13:07
Komentari
Podeli
(Foto: Deyan Georgiev/shutterstock.com)
Kao i prethodnih osam godina, za narednu PRO PR konferenciju koja se održava u martu 2019. godine, četiri svjetska udruženja istakla su nove nominacije i to IPRA (International Public Relations Association), ICCO (International Communications Consultancy Organisation), PRCA (The Public Relations and Communications Association) te CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

Prije osam godina utemeljen je PRO PR Globe Awards, jedinstveni program nagrađivanja pojedinaca na području odnosa s javnošću koji se svake godine dodjeljuje u sklopu vodeće međunarodne konferencije za odnose s javnošću, PRO PR.

Ove godine četiri svjetska udruženja odlučila su se istaknuti svoje nominacije, a to su IPRA, ICCO, PRCA te CIPR.

Organizacijski odbor na čelu sa predsjednikom PRO PR Globe Awards Danijelom Koletićem objaviće do kraja godine ovogodišnje laureate kojima će priznanja biti uručena u sklopu 18. PRO PR konferencije, 20. marta 2020.

Priznanja u obliku statue biće autorska djela studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Do sada su 152 pojedinca zaslužila i zahvaljujući svom doprinosu dobila ova priznanja. Oni dolaze gotovo sa svih kontinenata, tako da dobitnici dolaze iz Indije, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Njemačke, Italije, Velike Britanije, Turske, Austrije, ali i sa područja jugoistočne Europe.

Ovaj program nagrađivanja specifičan je jer se za njega ne mogu prijaviti niti finansijski uplatiti kotizaciju institucije, agencije niti pojedinci već isključivo bivši dobitnici ovog priznanja koji nominiraju sljedeće dobitnike u sklopu javno dostupnog Pravilnika o nominacijama.


Ono po čemu se PRO PR Globe Awards specijalno ističe jest činjenica da sve svjetske nagrade na području komunikacija ili odnosa s javnošću uglavnom su fokusirane na projekte, a ne na pojedince koji su ponekad zaboravljeni ili im se priznanja dodjeljuju na kraju životnog vijeka.

Iza svakog projekta stoje pojedinci – stručnjaci, koji zajedno sa svojim timovima upravljaju ili mijenjaju ugled institucija, kompanija, događaja ili pojedinaca, a uglavnom samozatajno implementiraju ili stvaraju komunikacijske strategije koje mijenjaju svijet oko njih, a PRO PR Globe Awards upravo to nagrađuje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.