NavMenu

Uskoro prezentacija urbanističkog rješenja uređenja Kvadranta B u centru Sarajeva

Izvor: TVSA Utorak, 17.09.2019. 10:52
Komentari
Podeli
SarajevoSarajevo
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka inicirao je radni sastanak sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem i direktorom Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hamdijom Efendićem na kojem je zaključeno da se nastave i ubrzaju aktivnosti na izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar – Marijin Dvor za lokalitet Kvadrant "B".

Dogovoreno je da će se javnosti uskoro prezentirati osnovni koncept plana s ciljem da se dobije najkvalitetnije i najbolje moguće urbanističko-arhitektonsko rješenje jedne od najznačajnijih i najatraktivnijih lokacija u samom centru grada.

Konceptom ovog planskog dokumenta predviđena je šetalište uz Miljacku kao nastavak Vilsonovog šetališta, izgradnja koncertne dvorane i poslovna zona.


- Ispunjavamo prostorno-planske preduslove kako bi Sarajevo dobilo funkcionalan, ambijentalno uređen prostor sa atraktivnom šetnicom koja širinom odgovara glavnom gradu, koncertnom dvoranom koja nam trenutno nedostaje i zaštitom historijskih objekata. Ovaj lokalitet treba postati moderno poslovno središte grada, a ne ruglo i spavaonica - poručio je gradonačelnik Skaka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.