NavMenu

Upriličena prezentacija Automobilskog klastera u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.09.2005. 14:45
Komentari
Podeli

U srijedu 14.09.2005. godine, u prostorijama Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH upriličena je prezentacija Automobilskog klastera u BiH (ACBiH). Prezentaciju je vodio gosp. Krunoslav Rašić, menadžer ACBiH, koji je ukazao na dosadšnje rezultate automobilske industrije u BiH, te ukazao na potencijalne pravce razvoja.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije, dr. Izet Žigić, je izrazio spremnost za saradnju Vlade sa ACBiH kako bi se u narednom periodu ojačala ova industrijska grana u BiH. Prijedlog Ministra je da se pristupi izradi strategije razvoja automobilske industrije u BiH, kao osnovnog dokumenta za razvoj ove industrijske grane, koja bi bila inicirana od strane najkompetentnijih firmi ovog sektora, dok bi nosioci projekta bili resorna ministarstva, privredne komore i fakulteti.

Sastanku je također prisustvovao i gosp. W.H. Goretzky, menadžer programa Podrška privredi i zaposlenju u BiH pri Njemačkoj vladinoj organizaciji GTZ, koji je istakao da će se projekat podrške Automobilskom klasteru u BiH od strane GTZ-a odvijati do kraja trajanja programa.

Više informacija: http://www.ac-bih.ba/

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.