NavMenu

Hrvatska počela izgradnju mosta bez dogovora: Otvorena gradilišta u Komarni i na Pelješcu

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 27.01.2009. 12:40
Komentari
Podeli

Posljednjih dana počeli su radovi na izgradnji mosta kopno - Pelješac. Kako su jučer javili hrvatski mediji, formirana su gradilišta u blizini Komarne s kopna te na Pelješcu.

Radove izvodi stotinjak radnika "Hidroelektre", "Vijadukta" i "Konstruktora". Za sada su sagradili armiranobetonske temelje, odnosno upornjake mosta. U isto vrijeme na obali se priprema postavljanje nosivih stubova u more.

Damir Arnaut, savjetnik člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, kazao je za "Dnevni avaz" da će biti izvršene provjere da li se uistinu ozbiljno provode radovi na izgradnji mosta kopno - Pelješac, najavljujući da će danas imati više informacija o svemu.

- Predsjedništvo BiH ostaje pri stavu da će, ukoliko se izgradnja mosta kopno - Pelješac započne bez prethodnog dogovora dvije zemlje, poduzeti sve pravne mjere kako bi se radovi zaustavili - rekao je Arnaut.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Finansije

Čak 199 firmi u trci za 14,4 mil KM

Na javni poziv za dodjelu 14,4 mil KM podsticaja za direktna ulaganja prijavilo se 199 preduzeća iz Srpske, a ko će dobiti novac za nabavku savremene opreme biće poznato nakon što komisija analizira zaprimljenu dokumentaciju. U Ministarstvu privrede i preduzetništva RS kažu da su navedeni broj prijava zaprimili do 11. septembra, navodeći da podsticaji za direktna ulaganja za cilj imaju podsticanje tehnološkog napretka, unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.