NavMenu

Kompanija ITG Sarajevo certificirana za proizvodnju kranova

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 06.10.2008. 12:44
Komentari
Podeli

Tvornica ITG Sarajevo dokazala je primjenu EN ISO 9001 sistema upravljanja kvalitetom i EN ISO 14001 upravljanja okolišem u proizvodnji kranova, kroz provedeni audit od kontrolne kuće TUV CERT-a iz Njemačke.

Time je potvrdila da se, izuzev inženjeringa i proizvodnje u oblasti termoenergetike i gasne opreme, svrstava među vodeće proizvođače kranova i kranske opreme.

Kako ističe Teo Grizelj, rukovodilac proizvodnje, ITG je nove kranove već ugradio u halama Aluminija Mostar, Elektroprivrede BiH i Energoinvesta u Sarajevu te kompanije Alloy Wheels iz Jajca. ITG je proširio proizvodni asortiman i na pet novih veličina kotlova. Eksperti Gaswarme-Instituta iz Esena Njemačka utvrdili su da svi proizvodi ITG-a mogu i dalje nositi CE znak evropske sigurnosti proizvoda.

Firma ITG je prva u BiH koja je još 2000. godine stekla pravo na korištenje CE znaka za gamu svojih proizvoda, koje je certificirala evropska certifikacijska institucija DVGW iz Bona. Danas ima 122 proizvoda sa CE znakom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

07.05.2024.  |  Vijesti

Ovo je najvažnija hrana za razvoj mozga djece

07.05.2024.  |  Vijesti

07.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

07.05.2024.  |  Građevina

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.