NavMenu

Dubičko preduzeće Jelena dobilo tri silosa za skladištenje i doradu pšenice

Izvor: RTRS Srijeda, 29.11.2017. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: smart.art/shutterstock.com)
U Poljoprivredno-proizvodnom preduzeću Јelena u Drakseniću u Kozarskoj Dubici u utorak (28. novembra 2017. godine) je ozvaničen završetak izgradnje tri silosa za skladištenje i doradu sjemenske pšenice, kapaciteta 3.000 tona.

Silosi su izgrađeni u okviru projekta "Unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje kvalitetnog sjemenskog materijala", koji je sufinansirala EU u saradnji sa njemačkom vladom.

Vlasnik preduzeća Јelena Marko Vlajsević potvrdio je da je ukupna vrijednost radova 414.784 KM, a da je iznos granta koji je odobren tom preduzeću 95.000 KM.

- Aplicirali smo 2016. godine, a cilj projekta je da se, nakon poplava 2014. godine, pomognu mala i srednja preduzeća u BiH i poboljša njihova konkurentnost na domaćem i tržištu EU - izjavio je Vlajsević.


On je naglasio da izgradnjom silosa preduzeće Јelena, koje se bavi ratarskom proizvodnjom žitarica, sušenjem, skladištenjem, otkupom žitarica i mlinskom proizvodnjom, ima jedno od najmodernijih doradnih centara u BiH i šire.

Vlajsević je naveo da su izgradnjom novih silosa, skladišni kapaciteti preduzeća, koje ima ugovore sa 300 kooperanata, povećani za oko 30%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Do početka sezone BiH dobija jedan od najviših mostova u Evropi

U sklopu ubrzanog ciklusa izgradnje strateškog infrastrukturnog projekta, koji će generirati snažan ekonomski rast, do početka ljetne sezone BiH će dobiti još 11 kilometara autoceste, i to na samom jugu zemlje, a koja će se naslanjati na dvije već izgrađene dionice. Riječ je o dionici Počitelj-Zvirovići na kojoj se nalazi i kolosalni most Počitelj, inače najviši infrastrukturni objekt na koridoru, a sve bi, navodi u izjavi za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.