NavMenu

Moderne betonske kuće na kredit - Banjalučka firma Grad Projekt Studio osmislila novi sistem poluprefabrikovane gradnje (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 01.09.2017. 09:42
Komentari
Podeli
Modul Houses je novi sistem poluprefabrikovane, "čvrste" gradnje porodičnih kuća od betonskih elemenata koji su u potpunosti razvili i osmislili stručnjaci banjalučke firme Grad Projekt Studio. Radi se o moderno dizajniranim individualnim ili dvoporodičnim stambenim objektima najvišeg kvaliteta, po izuzetno pristupačnim cijenama.

Suština koncepta je u modularnosti elemenata čijim se različitim slaganjem dobijaju različiti "modeli" i različite strukture stambenih jedinica. U početnoj ponudi je 12 prizemnih i 6 spratnih objekata različitih struktura i organizacije prostora, ali je moguće napraviti i objekat u potpunosti prilagođen potrebama i želji kupca.

Kako za eKapiju objašnjavaju iz Grad Projekt Studia, ovaj koncept je inovativan ne samo u smislu gradnje, već i u načinu finansiranja, odnosno mogućnosti kupovine kuće na kredit.

- U saradnji sa Komercijalno bankom kreirali smo jedinstven sistem kreditiranja potencijalnih kupaca u kome je, od sada, na jednom mjestu moguće dobiti kompletnu uslugu, po principu "ključ u ruke" - od UT uslova i ostale projektne dokumentacije potrebne za gradnju do potpuno završenog i uknjiženog objekta i to sve u jednom kreditnom aranžmanu, bez žiranata ili druge, dodatne hipoteke, sa kamatnom stopom već od 3,9% godišnje i rokom otplate od 2-25 godina - kažu iz Grad Projekt Studia.

Sve što je potrebno je da imate zemljište na kome je dozvoljena gradnja i redovna mjesečna primanja.

Glavne karakteristike koncepta Modul Houses su u modularnosti, odnosno "tipizaciji" ključnih elemenata konstruktivnog sklopa, a glavne prednosti ovakvog načina gradnje su brzina, fleksibilnost prostora, moderan i prepoznatljiv dizajn i pristupačna cijena. Sistem takođe pruža jednostavne mogućnosti za dogradnju određenih dijelova objekata u skladu sa potrebama korisnika, kao i mogućnost fazne izgradnje.

- Prvi korak koji radimo je da naš studio vrši detaljnu procjenu svih troškova gradnje, uključujući i troškove izrade uslova, prikupljanje neophodnih saglasnosti, izradu projektne dokumentacije, kao i naknada za dobijanje građevinske dozvole, te sačiniti preliminarni predračun kompletne investicije. Drugi korak je da sa dobijenim predračunom odete u banku, radi provjere vaše kreditne sposobnosti i usaglašavanja detalja vašeg kreditnog aranžmana. Nakon što sa bankom usaglasite detalje kreditnog posla, potpisujete ugovor o izgradnji objekta sa firmom Grad Projekt Studio. Nakon toga, potpisujete ugovor o hipoteci prvog reda u korist banke na zemljištu na kome će se izgraditi predmetni objekat i potpisujete sa bankom ugovor o kreditu.

Posle toga, kako kažu, treći i posljednji korak je realizacija ugovorenog posla i to na način da će Grad Projekt Studio u vaše ime, prvo ishodovati sve potrebne dozvole i saglasnosti za gradnju objekta, nakon čega će sagraditi objekat u skladu sa projektnom dokumentacijom i usaglašenom odabranom opremom, izvršiti upis izgrađenog objekta u javne registre nepokretnosti i predati vam ga na korištenje.

Firma Grad Projekt Studio je osnovana krajem 2014. godine u Banjaluci kao kćerka firma Biroa za projektovanje i inženjering Grad Projekt, sa ciljem razvoja sistema modularne, poluprefabrikovane gradnje Modul Houses na teritoriji BiH. Grad Projekt Studio je članica Grad Projekt Grupe, koju osim njega čine i Grad Projekt Biro koja posluje u Sloveniji i EU i Serbia Projekt Biro namijenjena tržištu Srbije.


- Naš tim čine kreativni ljudi spremni da vaše ideje pretvore u stvarnost. U rad na svim projektima je uključen multidisciplinarni tim stručnjaka koji se sastoji od arhitekata, statičara, građevinskih, elektro i mašinskih inženjera sa dugogodišnjim iskustvom. To je našim klijentima garancija da su naši projekti vrhunski, a cijene naših usluga krajnje pristupačne - zaključili su iz Grad Projekt Studia.


Fotogalerija
Modul Houses - koncept firme Grad Projekt Studio
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.