NavMenu

Automatizovana oprema bez ljudskog nadzora - U RiTE Stanari pušten u rad novi transportni sistem

Izvor: Indikator Subota, 20.05.2017. 10:50
Komentari
Podeli

(Foto: eft-stanari.net)
Kompanija EFT Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Stanari pustila je u petak, 19. maja, u probni rad sistem za transport otkrivke dužine tri kilometra, kako bi bilo omogućeno nesmetano snabdijevanje Termoelektrane ugljem.

Inženjer Nebojša Savanović rekao je novinarima da je riječ o modernom transportnom sistemu koji je automatizovan i bez ljudskog nadzora, predviđen da radi 24 časa.

On kaže da će se trakom vršiti transport otkrivke od prednjeg revira rudnika Raškovac.

- Proširenjem rudničkih kapaciteta javila se potreba za nabavkom nove opreme koja će ostvariti zahtjevani kapacitet od 7.200 metara kubnih po jednom času - istakao je Savanović.

On je dodao da je projekat realizovan vlastitim kapacitetom jer prethodne ponude nisu bile povoljne sa aspekta cijene i roka, te da je za svega šest mjeseci izrađena tehnička dokumentacija čelične konstrukcije, a u međuvremenu je ugovarana nabavka mašinske opreme.

Oprema za transportne sisteme stigla je iz Njemačke, iz kompanije Rulmeca. Firma iz Prnjavora obezbijedila je kompletnu metalnu galanteriju, a sve radove od projekta do montaže uradio je tim domaćih stručnjaka.

Učesnik u projektu i montaži Željko Stanojević kaže da je sistem za transport "kruna dosadašnjeg rada" i da su sva iskustva na modernizaciji stare opreme iskorištena u projektu.

On je najavio nastavak rekonstrukcije stare opreme i izgradnju novih postrojenja potrebnih za povećanje kapaciteta rudnika za nesmetano snabdijevanje Termoelektrane.

Događaju su prisustvovali i predstavnici njemačke kompanije Rulmeca koja je isporučilac opreme za ovaj sistem.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.