NavMenu

Olimpijski bazen na Otoci bit će otvoren u junu

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 14.05.2008. 10:01
Komentari
Podeli

Olimpijski bazen u naselju Otoka bit će otvoren idućeg mjeseca, rečeno je juče nakon potpisivanja aneksa na ugovor za završne radove na ovom objektu.

U ime Gradske uprave aneks je potpisala gradonačelnica Semiha Borovac. Mujo Gec, privremeni direktor bazena, objasnio je kako završni radovi podrazumijevaju postavljanje posebne hidroizolacione mase i pločica.

"Sada je faktor rizika najveći, pošto se radi o osjetljivoj masi za hidroizolaciju, pa ne bi trebalo žuriti", rekao je on.

Ranije je bilo planirano da ovaj objekat, čija je gradnja počela prije tri godine, bude otvoren 6. aprila, na Dan Sarajeva, ali je završetak radova usporen.

"Što se tiče vanjskog uređenja, planirana je izgradnja oko 70 parking mjesta, uređenje zelene površine i pješačkih staza te sadnja stabala, a rok za ove radove je 15 dana", kazao je Gec.

U sklopu objekta, osim olimpijskog bazena, biće i bazen od 25 metara, te teretana, fitnes i velnes centar, sauna, multimedijalna sala, kao i prodavnice i kafići. Vrijednost ovog projekta je oko 15 miliona KM, a izvođač radova je "Unigradnja" s kooperantima.

Iako se, kako je istakao Gec, radi o jednom od najmodernijih bazena u regiji, cijene će biti prilagođene standardu građana.

"Postojat će termini koji se mogu koristiti za jednu marku, a nudit ćemo i karte za deset maraka koje će uključivati više sadržaja. Posebne cijene će biti za određene kategorije stanovništva, kao što su invalidi, borci i porodice šehida", kazao je Gec. Kako je dodao, održavanje bazena bit će organizovano posredstvom grantova koje će izdvajati svi nivoi vlasti, od općine do države.

"Na taj način bit će omogućeni termini za predškolsku djecu, učenike, studente, sportske klubove, a bazen će putem grantova koristiti i vojska i policija", objasnio je Gec.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Agro, Industrija

Hmelj donosi zaradu i do 15.000 EUR - U Srbiji ga malo ko gaji, iako su njive idealne

U Bačkom Petrovcu se tokom ljeta ubiraju plodovi hmelja i to je jedina lokacija na kojoj ova poljoprivredna kultura može da se gaji. Prošle godine, međutim, njom je posijano svega deset hektara. Svojevremeno je na petrovačkim oranicama pod ovom biljkom bilo 200 hektara, a u Vojvodini je zauzimao čak 1.500 hektara i imao tradiciju dugu 250 godina. Jedan od uzgajivača hmelja skrenuo je pažnju da pokrajina svake godine daje subvencije za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.