NavMenu

Banjaluka uskoro dobija LED rasvjetu

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 24.11.2016. 15:29
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Štedljive LED sijalice uskoro će zamijeniti obične sijalice u javnoj rasvjeti u Banjaluci. Ovo su potvrdili u Gradskoj upravi i dodali da se ova rasvjeta koristi samo na novom parkingu kod zavoda Dr Miroslav Zotović.

- LED sijalice troše manje električne energije, manje se griju i imaju duži vijek trajanja od običnih. S obzirom na prednosti ovakve rasvjete, radimo na iznalaženju modela finansiranja ovog projekta - rekli su u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja.


Dodaju da je u budžetu grada predviđeno 195.000 KM za održavanje javne rasvjete, a 50.000 KM za investiciono održavanje.

- Pod održavanjem se podrazumijeva zamjena dotrajalih stubova i svjetiljki, mjernih ormara i dogradnja manjeg broja rasvjetnih mjesta - objasnili su u ovom odjeljenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.