NavMenu

VW Tiguan osvojio nagradu "Auto 1 Trophy"

Izvor: Fena Utorak, 11.03.2008. 14:40
Komentari
Podeli

Ovogodišnja nagrada "Auto 1 Trophy" u kategoriji "Terenskih i SUV vozila" odlazi u ruke VW-ovog Tiguana, javljaju hrvatski mediji.

Tokom proteklih mjeseci pozvano je više od 40 miliona čitatelja Auto Bild grupacije i stručnjaka da izaberu najbolja vozila između 74 novih modela. Dodjeljivanju 17. nagrade "Auto 1 of Europe" prethodio je dosad neviđen postupak glasovanja.

Prvo je oko 40 miliona čitatelja 26 europskih izdanja časopisa Auto Bild glasovalo za svoje dotične nacionalne pobjednike. Primjerice švicarski rezultati glasovanja išli su jasno u korist Tiguana.

Od čitatelja se također tražilo da navedu svoje favorite u šest različitih kategorija vozila. Tri najbolje plasiranih vozila u svakoj klasi potom su testirana na stazi za testiranja blizu Rima kako bi se utvrdio pobjednik u svakoj klasi.

U ovoj fazi natjecanja žiri se sastojao od vozača utrka, tehničara i glavnih urednika. Tiguan je bodovno pobijedio na natjecanju i svojim performansama nedvojbeno potukao svoju konkurenciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.