NavMenu

Prvi u BiH - Hrvatska pošta Mostar dostavila paket dronom

Izvor: Indikator Srijeda, 14.09.2016. 08:36
Komentari
Podeli
(Foto: iSam iSmile/shutterstock.com)
Pilot projekt dostave paketa "brze pošte" putem bespilotne letjelice demonstrirala je Hrvatska pošta Mostar u sklopu SPARK Multirotor Challenge – utrke dronova.

Na natjecanju dronova koje je održano u Mostaru Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj Hrvatske pošte Mostar, pokrenuo je letjelicu putem tableta. Letjelica s teretom "brze pošte" je poletjela i slijedila programiranu rutu leta. Dolaskom na odredište bespilotna letjelica ispušta teret – paket "brze pošte" koji se prizemljuje na predviđeno mjesto, a letjelica se vraća na početnu poziciju.

Ovaj pilot projekt napravljen je s ciljem promocije nove usluge "brza pošta" koju je nedavno pokrenula Hrvatska pošta Mostar.


Usluga "brza pošta" dostupna je na cijelom prostoru BiH i temeljena je na infrastrukturi tri poštanska operatora s rokom dostave od 24 sata u sve gradove u BiH. Od 1. listopada usluga počinje s radom u punom opsegu. Hrvatska pošta Mostar ulaganjem u razvoj novih usluga i proizvoda nastoji stvoriti pretpostavke za budući razvoj te zadržati pozitivne trendove poslovanja koje bilježi u proteklih godinu dana, piše Poskok.info.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.