NavMenu

Austrija će do 2024. investirati 17 mlrd EUR u željeznice

Izvor: seebiz.eu Petak, 09.09.2016. 09:46
Komentari
Podeli

(Foto: Ad Oculos/shutterstock.com)
Austrija će do 2024. godine uložiti 17 mlrd EUR u modernizaciju svoje željezničke mreže, a sada je u izgradnji željeznički koridor između Graca i Klagenfurta koji će se povezati s prugama u Italiji i Sloveniji.

Trainaest kilometara duga pruga između Klagenfurta i Graca dopuniće baltičko-jadranski koridor do Slovenije i Italije, kazao je potparol Austrijskih željeznica Christoph Posch, a njegovu izjavu prenijela je Slovenačka televizija.

- Naš cilj je da sagradimo nove veze sa Slovenijom, u Karavankama, do koparske luke - kazao je Poschl.

Dodao je kako je austrijski interes da na modernizaciji i širenju svojih pruga poradi i Slovenija. Samo na području austrijske pokrajine Koruške, koja graniči sa Slovenijom, Austrijanci do 2021. u željeznice ulažu 1,9 mlrd EUR, a zainteresovani su i za gradnju pruge od Bleiburga do Slovenije preko Holmeca - kazao je predstavnik austrijskih željeznica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.