NavMenu

Bijeljinska bolnica "Sveti Vračevi" dobila sertifikat kvaliteta

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 31.03.2016. 09:01
Komentari
Podeli
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je juče rješenje o sertifikaciji kvaliteta direktoru Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini Siniši Maksimoviću.

- Pored toga što je dobro opremljena i što ima kvalitetan kadar, bijeljinska bolnica završila je i proces sertifikacije, što predstavlja još jedan stepen u poboljšanju uslova rada - rekao je Bogdanić novinarima.

On je izrazio nadu da će ova bolnica među prvima u Republici Srpskoj provesti i proces akreditacije, uz ocjenu da za to postoje svi uslovi.

Ministar Bogdanić je istakao da će dostizanje procedura i standarda predviđenih za sertifikaciju i kasnije za akreditaciju ove zdravstvene ustanove, doprinijeti boljoj zaštiti korisnika i zaposlenih u bolnici.

Bogdanić je rekao da sertifikacija bijeljinske bolnice veliki dobitak za sve stanovnike Semberije, ali i za cjelokupan zdravstveni sistem Republike Srpske.

Ministar je podsjetio da su u Srpskoj ranije sertifikovani Univerzitetska bolnica u Foči i Zavod "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, čime je proces sertifikacije završen u polovini ustanova bolničkog sektora.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je da dobijanje rješenja o sertifikaciji znači potvrdu dobrog rada ove zdravstvene ustanove, ali i veliku obavezu za budućnost.


- Sve propisane procedure i standardi su usvojeni. Dokazali smo da možemo da upravljamo procesom rada, brigom o pacijentima, o sigurnosti pacijenata i zaposlenih, o životnoj sredini i unapređenju rada i kvaliteta u zdravstvenoj ustanovi - istakao je Maksimović.

On je najavio da nakon sertifikacije slijedi akreditacija bijeljinske bolnice za koju je potrebno ispuniti još strože standarde.

- Radićemo sa istom željom, žarom i entuzijazmom da bijeljinska bolnica postane prva ili među prvima koja će biti akreditovana zdravstvena ustanova Republike Srpske - zaključio je Maksimović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.