NavMenu

U toku pregovori za finansiranje izgradnje nove bolnice u Doboju

Izvor: Capital Četvrtak, 10.03.2016. 09:52
Komentari
Podeli
Naš srednjoročni plan je da uskoro u Doboju izgradimo novu bolnicu, i u toku su pregovori da se obezbijede finansijska sredstva, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik RS na akademiji povodom obilježavanja 64 godine postojanja bolnice "Sveti apostol Luka".

- Svi naši planovi i pregovori koje vršimo i ostvarujemo sa Korejom idu ka tome da se obezbijede finansijska sredstva za izgradnju bolnice ovdje u Doboju. U svakom slučaju javni, zdravstveni značaj ove ustanove za grad Doboj i ove opštine koje ovdje gravitiraju je ogroman, i ono što želim je da u rekonstruisanom porodilištu bude što više beba - rekao je Dodik, te dodao da su značajna donatorska sredstva uložena u bolnicu u prošloj godini, i time su stvoreni uslovi da bolnica radi bolje.

Vlado Đurđević, direktor bolnice kazao je da i pored toga što ova zdravstvena ustanova dobro radi, ona ima i dosta problema, koje u hodu nastoje riješiti.

- Od problema sa kojima se susrećemo to je, naravno najviče nedostatak novca. Niti naša država, niti države u okruženju nemaju sredstava da plate ovakvu zdravstvenu zaštitu, koju naši građani uživaju, ali zajednički se snalazimo. Veliki je broj pacijenata, on stalno raste, to zahtijeva i posebne tretmane, ljekarske, to zahtijeva veće količine medikamenata, koje koristimo kroz terapije, ali mi se snalazimo - rekao je Đurđević.

On je dodao da je plan da se uvedu nove ljekarske procedure, prošire djelatnost, posebno u oblasti ortopedije, te dodao da se redovno isplaćuju plate radnicima, a porezi i doprinosi kasne, ali za njih je potpisan reprogram. Povodom 64 godine postojanja bolnice priznanje je dobio prim dr Vjekoslav Kovačević, šef Službe neuropsihijatrije.

- Da nije bilo osoblja i mojih kolega ne bi ni postigli značajne rezultate u zaštiti mentalnog zdravlja u Doboju. Anketa je bila među radnicima i službama, i ja sam dobio najveći broj glasova - naveo je Kovačević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.