Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.10.2007.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zagreb: Na sajmu "Ambienta 2007" najveći štand imaju predstavnici iz Bosne i Hercegovine

(Foto: b)

Na "Zagrebačkom velesajmu" otvoren je 34. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uredjenja i prateće industrije "Ambienta 2007" na kojem će se od 16. do 21. oktobra predstaviti 718 izlagača iz 383 države. I ove godine, kao i prethodnih Kantonalna privredna komora Tuzla je u saradnji sa svojim partnerima priredila zajednicku postavku drvoprerađivača i proizvođača namještaja Bosne i Hercegovine.

"Na površini od 1026 kvadratnih metara predstavilo se 29 izlagača iz naše zemlje, a ono što nam je posebno drago što su se ove godine predstavili brojni manji drvoprerađivači i proizvođači namještaja" izjavio je direktor KPK Tuzla, Nedret Kikanović, koji se ovom prilikom i zahvalio svima onima koji su pomogli da se ova prezentacija bh. proizvođača održi na veoma visokom nivou.

Zajednička postavka izlagača iz Bosne i Hercegovine ujedno predstavlja i najveći štand na Sajmu, a povodom prezentacije naše zemlje, organizirana je i posebna manifestacija u srijedu pod nazivom "Dan drvo-preradjivackog sektora BiH", koju su uveličali ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Dragicević, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, Almir Šahović iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, Enes Ališković iz Vanjskotrgovinske komore, te predstavnici GTZ organizacije i USAIDCC koji su pomogli ovu prezentaciju na "Zagrebačkom velesajmu", kao i ostali mnogobrojni gosti.

Jedan od najvećih proizvođača namještaja u našoj zemlji je i živinicki "Konjuh", koji i ove godine sa svojom postavkom na 120 kvadratnih metara dominira kad je u pitanju proizvodnja trpezarijskih stolova i stolica.

"Poslije prošlogodišnjeg uspjeha sa garniturom "Guliver", koja je napravljena od bukovog kerna, i koja je višestruko nagradjivana na raznim sajmovima, mi se ove godine predstavljamo sa novih 14 garnitura. Prošle godine u Zagrebu smo sklopili i mnogobrojne poslove veoma bitne za naše preduzeće, ali i za BiH, jer smo stranom tražištu u potpunosti nametnuli finalne proizvode visoke kvalitete, a ne samo sirovinu, što očekujemo i da se ponovi i ove godine“ kazao je direktor "Konjuha" Eldin Brčaninović.

Konjuh / eKapija

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.