NavMenu

Zagreb: Na sajmu "Ambienta 2007" najveći štand imaju predstavnici iz Bosne i Hercegovine

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.10.2007. 10:52
Komentari
Podeli

Na "Zagrebačkom velesajmu" otvoren je 34. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uredjenja i prateće industrije "Ambienta 2007" na kojem će se od 16. do 21. oktobra predstaviti 718 izlagača iz 383 države. I ove godine, kao i prethodnih Kantonalna privredna komora Tuzla je u saradnji sa svojim partnerima priredila zajednicku postavku drvoprerađivača i proizvođača namještaja Bosne i Hercegovine.

"Na površini od 1026 kvadratnih metara predstavilo se 29 izlagača iz naše zemlje, a ono što nam je posebno drago što su se ove godine predstavili brojni manji drvoprerađivači i proizvođači namještaja" izjavio je direktor KPK Tuzla, Nedret Kikanović, koji se ovom prilikom i zahvalio svima onima koji su pomogli da se ova prezentacija bh. proizvođača održi na veoma visokom nivou.

Zajednička postavka izlagača iz Bosne i Hercegovine ujedno predstavlja i najveći štand na Sajmu, a povodom prezentacije naše zemlje, organizirana je i posebna manifestacija u srijedu pod nazivom "Dan drvo-preradjivackog sektora BiH", koju su uveličali ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Dragicević, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, Almir Šahović iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, Enes Ališković iz Vanjskotrgovinske komore, te predstavnici GTZ organizacije i USAIDCC koji su pomogli ovu prezentaciju na "Zagrebačkom velesajmu", kao i ostali mnogobrojni gosti.

Jedan od najvećih proizvođača namještaja u našoj zemlji je i živinicki "Konjuh", koji i ove godine sa svojom postavkom na 120 kvadratnih metara dominira kad je u pitanju proizvodnja trpezarijskih stolova i stolica.

"Poslije prošlogodišnjeg uspjeha sa garniturom "Guliver", koja je napravljena od bukovog kerna, i koja je višestruko nagradjivana na raznim sajmovima, mi se ove godine predstavljamo sa novih 14 garnitura. Prošle godine u Zagrebu smo sklopili i mnogobrojne poslove veoma bitne za naše preduzeće, ali i za BiH, jer smo stranom tražištu u potpunosti nametnuli finalne proizvode visoke kvalitete, a ne samo sirovinu, što očekujemo i da se ponovi i ove godine“ kazao je direktor "Konjuha" Eldin Brčaninović.

Konjuh / eKapija

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Do početka sezone BiH dobija jedan od najviših mostova u Evropi

U sklopu ubrzanog ciklusa izgradnje strateškog infrastrukturnog projekta, koji će generirati snažan ekonomski rast, do početka ljetne sezone BiH će dobiti još 11 kilometara autoceste, i to na samom jugu zemlje, a koja će se naslanjati na dvije već izgrađene dionice. Riječ je o dionici Počitelj-Zvirovići na kojoj se nalazi i kolosalni most Počitelj, inače najviši infrastrukturni objekt na koridoru, a sve bi, navodi u izjavi za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.