Izvor: Tanjug | Petak, 13.11.2015.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Slovenci sa Amerikancima podnjeli ponudu za "Telekom Srbije"

(Foto: telekom.rs)
Vodeći slovenački telekomunikacioni provajder, "Telekom Slovenije", podnio je zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom "Apollo" za kupovinu "Telekoma Srbija", saznaje agencija STA iz nezvaničnih, ali dobro obavještenih izvora.

Kako navodi slovenačka novinska agencija, takvu odluku je juče donio Nadzorni odbor "Telekoma Slovenije", a "zeleno svjetlo" za dostavljanje ponude dao je takođe i Nadzorni odbor Slovenačkog Suverenog Holdinga (SSH).

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujucih ponuda za učešće u prodaji kapitala "Telekom Srbija" i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Za kupovinu ove srpske kompanije zainteresovan je i "Telecom China", čiji su se rukovodeći ljudi tim povodom prošle nedelje sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

Reprezentativni sindikati tog državnog preduzeća u privatizaciji se protive prodaji kompanije, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je srijedu (11. novembar 2015.) izjavio da "Telekom Srbije" neće biti prodat ako se ne dobije dobra cijena za tu firmu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.