NavMenu

Održan biznis susret Volksbank u Sarajevu

Izvor: Oslobođenje Srijeda, 20.06.2007. 13:52
Komentari
Podeli

Volksbank International AG u Bosni i Hercegovini namjerava pripremiti nove aktivnosti za jačanje malog i srednjeg biznisa stanogradnje i stvoriti mogućnost za novi plasman kapitala iz Austrije, Njemačke, Francuske i Italije. O tome je razgovarano na internacionalnom biznis susretu bankara iz ovih zemalja, održanom 19. 06. 2007. godine u Sarajevu. Učesnici skupa su iz banaka u Beču, Parizu, Dionu, Modeni, Vićenci, Karlsrueu i Dizeldorfu, odnosno, Volksbank u kojima ona ima svoje udjele.

Ralf Weingartner i Denis Le Moullac, članovi Uprave Volksbank International, te Reinhold Koland, direktor Volksbank BiH, o tome su razgovarali sa grupom novinara odmah nakon dolaska gostiju u Sarajevo. Njihova je ocjena da je BiH značajno ekonomsko područje, "a ne samo ime iz istorije", te nagovijestili mogućnost novih investicija u turizam, trgovinu i neke grane industrije. Učesnici foruma su odlučili da se on održi u Sarajevu, a ne u Beču, kako je bilo predviđeno, jer postoji jako interesovanje njihovih banaka za ekonomiju u ovoj zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Energija, Industrija

Kako je ugašen zenički čelični gigant

U petak, 26. aprila, oko devet sati i 30 minuta počelo je gašenje pogona koksare u zeničkoj Željezari. Da će balkanski čelični gigant biti ugašen nakon 130 godina postojanja, kompanija ArcelorMittal Zenica, u čijem je sastavu poslovala koksara, obavijestila je javnost saopćenjem na svojoj službenoj stranici mjesec ranije. Kompanija će nastaviti proizvoditi čelik putem visoke peći, nabavljajući koks iz vanjskih izvora, naglasili

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.