Savez računovođa i revizora RS Banja Luka


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Savez računovođa i revizora Republike Srpske Banja Luka
ADRESA
Mirka Kovačevića 13a, 78000 Banja Luka
Odgovorno lice
Sara Savanović, Predsjednik

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Pobjede na tenderima
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
Savez računovođa i revizora Republike Srpske je osnovan i registrovan kao udruženje profesionalnih računovođa 28.oktobra 1996. godine. Ovu profesionalnu, neprofitnu nevladinu organizaciju sa sjedištem u Banjaluci čini 11 dobrovoljno udruženih Društava, koja su prema teritorijalnom principu, osnovni oblik organizovanja računovođa i revizora u Republici Srpskoj.

Vizija Saveza je da stvori profesiju rčunovođa, revizora i ostalih profesionalaca iz oblasti finansija koja će biti u rangu najrazvijenijih profesija ovog tipa u svijetu. Razvoj i unapređenje profesije u skladu sa najboljim svjetskim praksama, te afirmacija računovođa i revizora kao elitne profesije u našem društvu osnovna je misija Saveza. Sve ovo je, svakako, u funkciji prosperiteta našeg društva i integracija u evropske strukture.

Uporedo sa transformacijom računovodstva u pravcu prihvatanja i primjene Međunarodnih standarada finansijskog izvještavanja i Međunarodnih računovodstvenih standarda, Savez se vrlo brzo i jasno opredjelio za evropski računovodstveni pristup i zahvaljujući upravo toj viziji, ostvario je izuzetno mnogo.

U okviru izdavačke djelatnosti, Savez od 1999. godine izdaje časopis "Finrar", čiji je trenutni tiraž od 3000 primjeraka, najbolji dokaz i potvrda neospornog kvaliteta ovog stručnog časopisa.

U deset godina postojanja, Savez računovođa i revizora je uspješno organizovao deset Kongresa profesije. Na ovim Kongresima, univerzitetski profesori i ugledni naučni radnici iz domena računovodstva, revizije i finansija prezentovali su mnoge autorske radove. Zaključci i prijedlozi koje su produkovali Kongresi išli su u prilog razvoja i unapređenja, kako same profesije, tako i stvaranju sigurnijeg privrednog ambijenta Republike Srpske.

U skladu sa programskim opredjeljenjima i zakonskim obavezama, Savez je poslednjih godina, imao intenzivnu aktivnost na planu sprovođenja svoje osnovne djelatnosti kroz edukaciju članstva. U skladu sa proklamovanim ciljevima i Međunarodnim obrazovnim standardima (MOS) Savez je dužan da vrši kontinuiranu edukaciju svojih članova. U tom smislu, Savez radi na prevođenju, objavljivanju tumačenju i primjeni Međunarodnih računovodstvenih standarda i Međunarodnih standarda revizije.

Savez računovođa i revizora Republike Srpske član je i jedan od osnivača regionalne organizacije SEEPAD – Partnerstvo za razvoj računovodstva u Jugoistočnoj Evropi.

Dana 11. novembra 2004. godine, Savez računovođa i revizora Republike Srpske postao je član IFAC-a (International Federation of Accountants), Međunarodne federacije računovođa. To je ujedno i najveće međunarodno priznanje Savezu i veliki uspjeh kako za Republiku Srpsku, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Savez računovođa i revizora RS prva je i jedina računovodstvena asocijacija iz BiH koja je članica IFAC-a.

Vijesti