DEUTSCH BOSNISCHE COOPERATION d.o.o. Gračanica


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
DEUTSCH BOSNISCHE COOPERATION d.o.o. za proizvodnju i trgovinu Gračanica
ADRESA
Industrijska zona bb, 75320 Gračanica
Odgovorno lice
Almir Kujundžić, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
DEUTSCH BOSNISCHE COOPERTION- DBC osnovana je u kooperaciji sa jednim od vodećih njemačkih proizvođača valjaka (D.O.H JENNES Fördertechnik) i samim tim raspolaže sa skoro 35 godina iskustva.

Od 2003. godine instalacijom mašina i opreme u Gračanici, kao i obukom uposlenih u matičnoj kompaniji u Sollms-u počinje projekat proizvodnje valjaka u BiH koji rezultira impresivnim rezultatima tako da sada spadamo u red najvecih proizvodjača transportnih valjaka na Balkanu sa dnevnim kapacitetom od 300- 500 valjaka.

Nase veliko iskustvo uspješno koriste mnoga preduzeća od Europe do Azije, a direktni smo isporučioci transportnih valjka za najveće svjetske proizvođače: čelika (Arcelor Mittal), sode (SSL Sisecam Soda), papira (Natron Hayat), soli (ESCO european salt company), cementa (Cemex, Haidelberg cement).

Na području matične zemlje odrzavamo i isporučujemo rezervne dijelove za preko 200 000 m transportera uz najduzi garantni rok i s minimalnim brojem reklamacija, a gotovo da nema rudnika, kamenoloma, TE ili većeg proizvodjača koji u svojim transpornim sistemima nema instalirane DBC valjke.

Kod naših kupaca važimo kao pouzdan i kompetentan partner, koji se ne ograničava samo na izradu potrebnih artikala, nego koji vam već kod rješavanja problema svojim savjetima stoji na raspolaganju.


Jedini smo u regionu u mogucnosti proizvesti SVA konstrukciona riješenja valjaka bilo da se
sadi o starim valjcima sa SiAl kućištima, valjcima sa čeličnim kućištem i četverodjelnim labirintom, valjcima sa plastičnim kućištima, ili zadnje generacije valjaka kakve proizvode samo najbolje svjetske kompanije SANDVIK, Precismeka.

Kao veliku prednost ističem da je naš valjak istinski domaći proizvod sa preko 70 komponenti proizvedenih u BiH od kojih je veliki dio proizveden uparavo u nasoj kompaniji. Stroga kontrola kvalitete nam daje za pravo da ponudimo garantni rok vijeka trajanja valjka sa omjerom kvalitete, cijene i roka isporuke prihvatljivim za sve kompanije.

Referenca proizvodjača transportnih sistema, trakasti transportera, separacija koristi nase valjke kao komponente kao npr :
Pretovarni sistem Kakanj, Transportni sistem RMU Kakanj, RMU Banovici, Sisecam Soda, Natron Hayat

Vijesti