BEMUST d.o.o Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
NIŠTD BEMUST EXPORT-IMPORT d.o.o. Sarajevo
ADRESA
Put Famosa 38, 71212 Ilidža
Odgovorno lice
Mustafa Bećirović, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
Štamparija, kartonska i fleksibilna ambalaža.

1995 – izdavačka kuća i štamparija
Firma Bemust Export Import d.o.o. je registrovana od 1995. Prvobitna djelatnost je bila isključivo izdavaštvo, ali već 1997 firma je ušla u investicije i razvila štampariju. Bemust je vrlo brzo postao sinonim i brend za kvalitetnu štampu na tržištu Bosne i Hercegovine.

2008 – kartonska ambalaža
Rukovodstvo je prepoznalo priliku i potrebu za diverzifikacijom portofolia proizvoda, te 2008 godine Bemust ulaže u mašine za izradu kartonske ambalaže. Navedeno ulaganje se pokazalo kao uspješan potez u doba svjetske financijske krize kada je firma bilježila porast prometa. Da bi zadovoljila strateški važne kupce (farmaceutska i duhanska industrija) koji pripadaju u top 5 firmi u BiH, firma je konstantno ulagala u kvalitetne procese i kvalitetnu tehnologiju.

2010 – fleksibilna ambalaža – duhanska industrija
Godine 2010 ukazala se prilika da firma uspješno poveća promet kroz novu investiciju, te na osnovu ugovora Bemust d.o.o. ulaže u fleksibilnu ambalažu. U roku od 6 mjeseci, firma je kupila, instalirala i pokrenula projekat fleksibilne ambalaže. Do kraja 2010 radila samo za duhansku industriju, sa ciljem da usvoji novo znanje i utemelji posao sa kupcem od strateškog značaja.

2011 – fleksibilna ambalaža – prehrambena industrija
Početkom 2011 je zaokružena nabavka doradne tehnologije (laminacija), kada je bilo moguće početi rad sa kupcima iz prehrambene industrije. Fleksibilna ambalaža je aplikabilna na širok spektar proizvoda i tržište pokazuje da je perspektiva ove industrije velika. Bemust, kao proizvođač ambalaže broj 1 u BiH okuplja vodeće domaće firme na jednom mjestu koje sa svim svojim različitostima nose brand Bemust na svojoj ambalaži.


Vijesti