Izvor: Indikator | Petak, 05.04.2019.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

AccorHotels planira širenje u BiH - Banjaluka, Mostar, Tuzla i Bjelašnica potencijalne lokacije za nove hotele

Najveća svjetska hotelska grupacija AccorHotels, koja je u protekle dvije godine otvorila u našoj zemlji četiri hotela, planira dalje širenje u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba.

- Ne krijemo da vidimo velike mogućnosti za Accor hotele u gradovima kao što su Mostar, Banjaluka, Tuzla ali i oko prekrasne olimpijske planine Bjelašnice, područja koje bi moglo ugostiti Accor hotelske brendove - kazao je sinoć Irek Weglovski, potpredsjednik Uprave Orbis Group, strateškog partnera AccorHotels za centralnu i istočnu Evropu, na svečanosti obilježvanja završetka izgradnje i adaptacije hotela ibis Styles, bivšeg hotela Sarajevo.

Izgradnjom tornja povećan je kapacitet hotela te on sada raspolaže sa 181 sobom, spa centrom, restoranom, panoramskim barom te kongresnom dvoranom za 800 ljudi. Investitor, kompanija Tareq Hospitality, u ovaj projekat usmjerila je oko 30 mil KM, a zaposleno je 30 ljudi.

AccorHotels sa Orbis grupacijom, istakao je Weglovski, ima strategiju za ulazak na nova tržišta a to su zemlje jugoistočne Evrope i želi da ubrzo postane lider u gostoprimstvu u jugoistočnoj Evropi, zajedno sa poslovnim partnerima kao što je Tareq Hospitality, koji je inače vlasnik ibis Stylesa i Galerry Tarčin Forest Resorta.

- Ponosni smo što Tareq Hosipitality radi sa Accorom i što je odlučio da izabere ibis Styles, vodeći svjetski brend koji investitoru daje jedinstvenu vrstu fleksibilnosti i slobode u pogledu dizajna hotela - kazao je Weglovski.

Ibis Styles hoteli su pristuni u 430 objekata širom svijeta, 23 je u centralnoj i istočnoj Evropi, a još 10 ih je u pripremi. Prisutni su u 45 zemalja uključujući i 8 zemalja centralne i istočne Evrope. Razvojni planovi do 2022. godine za ibis Styles uključuju 180 novih hotela, odnosno 28.000 soba.

Prije samo dvije godine u Bosni i Hercegovini nije bilo ni jednog Accor hotela. Danas već postoje četiri hotela pod četiri različita brenda, što ukupno čini oko 650 soba. To su, osim, ibis Styles, MGallery Tarčin Forerst Resort, Novotel i Swissotel u Sarajevu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.