NavMenu

Vlada FBiH ulaže 305 mil KM u četiri turistička projekta - Skenderija dobija novi hotel, biće obnovljeni i "Igman" i "Neretva"

Izvor: eKapija Srijeda, 27.04.2016. 15:18
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock.com)Sarajevo
Vlada Federacije kroz strateške projekte za ekonomski razvoj BiH planirala je putem međunarodnih kreditora investirati u četiri turistička objekta u Federaciji ukupno 305 mil KM, otkriva "Dnevni avaz", a prenosi "Sarajevo Construction".

Radi se o listi projekata koji spadaju među "100 prioriteta Vlade FBiH" koje je federalna vlast pripremila u januaru ove godine i čiji je plan realizacije već uveliko počeo.

Prema dokumentaciji koju posjeduje "Dnevni avaz", u planu je gradnja megaprojekata, među kojima su tržni centar – kompleks "Korea" u Novom Sarajevu, obnova hotela "Neretva" u Mostaru, hotela "Igman" u Sarajevu te gradnja hotela "Skenderija" na Skenderiji.

Procijenjena vrijednost tržnog kompleksa "Korea" iznosi 130 mil KM, a objekat će se prostirati na oko 10.000 metara kvadratnih. Obnova hotela "Neretva" koji se nalazi u centru Mostara koštaće 12 mil KM.

Najvrijednija investicija je gradnja hotela – kompleksa "Skenderija" čija je vrijednost procijenjena na 158 mil KM. Ovaj hotel će biti smješten u sjeverozapadnom dijelu kompleksa "Skenderija" na sjeveru duž ulice Terezija.


Projekat predviđa gradnju hotela s pet zvjezdica ukupne vrijednosti 114 mil KM, renoviranje platoa Skenderija – 30 mil KM i restauraciju Ledene dvorane – 30 mil KM. Prema dokumentaciji, hotel će imati ukupno 17 spratova, 700 kreveta, 220 soba, garažu sa 150 parkirnih mjesta, konferencijsku salu, brojne restorane i sadržaje za zabavu, prenio je "Sarajevo Construction".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Energija, Industrija

Energetski prosumeri od sada i u FBiH

Od sada svi možemo biti energetski prosumeri. Građani u Federaciji BiH konačno će moći struju koju proizvedu na svojim mini postrojenjima na krovovima vraćati u sistem i za nju dobivati određenu vrstu naknade. Od 2. maja zvanično je počela primjena seta energetskih zakona (Zakon o električnoj energiji, Zakon o energiji i regulaciji energetske djelatnosti, Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kongeneracije).

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.