NavMenu

Bugari završavaju pregled u banjalučkoj Fabrici duvana - Potpisivanje memoranduma sledeće sedmice

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.02.2013. 14:22
Komentari
Podeli

Predstavnici bugarskog holdinga"Bulgartabak" obavljaju posljednji pregled stanja u Fabrici duvana Banjaluka, a potpisivanje memoranduma između holdinga i Vlade Republike Srpske odgođeno je za sedam dana, rekao je većinski vlasnik Fabrike duvana Nebojša Antonić, piše "Glas Srpske".

- Loši vremenski uslovi spriječili su predstavnike bugarskog holdinga da dođu u Banjaluku i potpišu memorandum o preuzimanju Fabrike duvana. Potpisivanje je bilo planirano između 11. i 14. februara - rekao je Antonić.

Dodao je da još ne želi da govori o iznosu za koji će Bugari preuzeti Fabriku, ali je istakao da će cijena "biti prihvatljiva i za Bugare i za Fabriku duvana".

Prema njegovim riječima, memorandumom će biti precizirana najviše prava radnika.

- Takođe, biće definisani i uslovi povećanja proizvodnje, ali i eventualno povećanje primanja - istakao je Antonić.

Naglasio je da je sve dogovoreno oko preuzimanja Fabrike duvana od strane "Bulgartabaka" i dodao da će uskoro Fabrika duvana biti u rukama bugarskog holdinga.

Ranije je Antonić najavio da bi cijeli posao oko preuzimanja trebalo da bude završen do kraja februara.

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana u Banjaluci Miroslav Marinković rekao je da se nada da će se i radnici sastati sa predstavnicima "Bulgartabaka" prije samog preuzimanja Fabrike duvana.

- Zahtijevaćemo da kolektivni ugovor bude sastavni dio memoranduma, kako bi se prava radnika zaštitila - rekao je Marinković i dodao da su na posljednjem sastanku sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem tražili da kolektivni ugovor bude uvršćen u memorandum.

Marinković je potvrdio da jedna delegacija bugarskog holdinga boravi u Fabrici duvana i posljednji put pregleda finansijske pokazatelje poslovanja.

Antonić i predstavnici holdinga"Bulgartabak" razgovarali su krajem januara o potpisivanju predugovora o prodaji većinskog kapitala u banjalučkoj Fabrici duvana.

"Bulgartabak" iz Sofije poslao je pismo namjere Vladi Republike Srpske i Antoniću da je voljan da preuzme Fabriku, zadrži radnike i nastavi dalju djelatnost i proizvodnju. Antonić je u septembru 2006. godine kupio 55% državnog kapitala u Fabrici duvana Banjaluka za 2,1 mil KM.


"Bulgartabak"

Holding "Bulgartabak", koji čine fabrike u Blagoevgradu, Sofiji i Plevenu, lider je na tržištu duvana u Bugarskoj sa 2.400 radnika i neto profitom u 2011. godini od oko 16 mil EUR. Njihov najznačajniji brend su cigarete"eva", "viktori", "prestiž" i "femina".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.