NavMenu

U planu novi modalitet funkcionisanja banjalučke tvrđave Kastel - Radi se elaborat o opravdanosti osnivanja ustanove kulture

Izvor: eKapija Petak, 12.03.2021. 13:06
Komentari
Podeli
(Foto: By lucamarimedia/shutterstock.com)
Nova gradska administracija Banjaluke planira da pronađe drugačiji modalitet funkcionisanja tvrđave Kastel, kako bi se maksimalno iskoristili potencijali ovog značajnog kulturno-istorijskog zdanja.

U tom smislu, već su pokrenute prve aktivnosti i formirana je radna grupa koja treba da ispita opravdanost osnivanja Kastela kao zasebne organizacione jedinice koja je trenutno u nadležnosti JU Banski dvor – Kulturni centar.

Osnovni zadatak radne grupe, koju čine stručna lica iz oblasti zaštite kulturno-istorijskog nasljeđa, kulture, turizma i ekonomije, jeste da izradi elaborat o opravdanosti osnivanja javne ustanove kulture, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, koja je i predsjednik radne grupe, ističe da se ukazala potreba za promjenom organizacije Kastela čiji kapaciteti nisu dovoljno iskorišteni, te ukoliko se pokaže opravdanim – plan je da se to i promijeni.

- Želimo da ovaj značajni simbol grada napokon zasija u punom sjaju – navela je ona.

Plan je da se u narednom periodu, najkasnije za tri mjeseca, uradi elaborat, te upozna Skupština Grada koja će se izjasniti po tom pitanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.