NavMenu

Fiat 1. juna odlučuje o novom modelu u kragujevačkoj fabrici

Izvor: Blic Srijeda, 07.02.2018. 09:23
Komentari
Podeli
(Foto: bibiphoto/shutterstock)
Kompanija Fiat Chrysler uskoro bi trebalo da lansira nasljednika "grande punta", a on bi mogao da se proizvodi i u Kragujevcu, piše Blic.

Sergio Marchionne, predsjednik FCA, rekao je da će Fiat odluku o novom modelu u Kragujevcu objaviti 1. juna, kada bi ova kompanija trebalo da objelodani petogodišnji plan poslovanja. Novi plan poslovana, koji obuhvata period od 2018. do 2022. godine, biće zvanično objavljen na godišnjicu od početka Marchionnovog rukovođenja ovom kompanijom, koje traje od 2004.

Kako je i sam Marchionne najavio, plan će biti predstavljen u Baloku, gradiću u blizini Torina gdje se nalazi probna staza italijanske kompanije.

Tim planom, piše Blic, trebalo bi da bude predviđeno da li će se u Kragujevcu i dalje proizvoditi samo fiat 500L ili će kragujevačka fabrika dobiti još jedan model.


Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, FCA planira da u proizvodnju uvede dva nova SUV modela, jedan manji i jedan veći, kao i autombil koji bi nasljedio "grande punto", kome ističe rok pošto je u prodaji već 13 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.