NavMenu

RS: Vlada utvrdila okvirni budžet do 2011. godine

Izvor: Fena Petak, 04.07.2008. 09:19
Komentari
Podeli

Vlada RS-a utvrdila je jučer okvirni budžet tog bh.entiteta od 2009. do 2011. godine, a ovim dokumentom za narednu godinu planiran je budžet od milijardu i 700 miliona KM, što je za 200 miliona više u odnosu na ovu godinu.

Ministar finansija RS-a Aleksandar Džombić rekao je, na pres-konferenicji u Banjoj Luci nakon sjednice Vlade, da su u ovom strateškom dokumentu uzete u obzir sve procjene rasta indirektnih poreza i eventualni uticaj potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na prikupljanje prihoda u Upavu za indirektno oprezivanje BiH.

Džombić navodi i da je učešće javne potrošnje zadržano u planskim veličinama između 37 i 38 posto u odnosu na bruto društveni proizvod.

On je potvrdio da će Vlada ispoštovati odluku Narodne skupštine RS-a o povećanju plaća budžetskim korisnicima, prije svega, zaposlenim u prosvjeti do dostizanja prosjeka koji imaju ostali budžetski korisnici.

Vlada RS-a razriješila je dužnosti direktora Porezne uprave RS-a Vladu Vrhovca.

Utvrđen je i Nacrt zakona o dobrovljnim penzijskim fondovima.

Vlada RS-a predložila je predsjedniku RS-a Rajku Kuzmanoviću da svojim ukazom imenuje Marija Đuragića za šefa predstavništva RS-a u Briselu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2024.  |  Energija, Građevina

Gradiće se još jedna mini hidroelektrana na rijeci Lašvi u Travniku - Preduzeće Val-Brana investira u MHE Rijeka snage 900 KW

Preduzeće Val-Brana iz Viteza planira da gradi mini hidroelektranu Rijeka snage 900 KW na rijeci Lašvi u ovom gradu. Zahvat buduće MHE Rijeka je predviđen na oko 400 m nizvodno od mosta prema naselju Kruščica, navodi se u zahtjevu za prethodnu procjenu uticaja na okoliš koji se nalazi na javnom uvidu. Izgradnja MHE Rijeka obuhvata uređenje akumulacije ispred brane do mosta, izgradnja objekta brane i uređenje korita rijeke Lašve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.