NavMenu

Poskupio ulaz na kvantašku pijacu u Bijeljini

Izvor: Capital Nedjelja, 10.07.2016. 12:35
Komentari
Podeli

(Foto: Adgradbn.com)
Povećanje cijena ulaska na kvantašku pijacu u Bijeljini proizvođači koji svoju robu prodaju na Agrotržnom centru vide kao novi namet Vlade Republike Srpske koja gazduje preduzećem "Grad".

U preduzeću "Grad", koji u ime Vlade Republike Srpske gazduje ovim prostorom, tvrde da poljoprivrednike to povećanje neće značajnije opteretiti.

U Asocijaciji poljoprivrednih udruženja Semberije navode da se kriza u kojoj se poljoprivrednici nalaze sve više produbljuje. Nove cijene na kvantašu ratarima će, kako ocjenjuju, na godišnjem nivou povećati izdatke za nekoliko stotina maraka.

- Ne vidimo nijedan razlog za povećanje cijene od skoro 20%, pogotovo što ništa nije učinjeno na poboljšanju uslova koje imamo na tom prostoru u Agrotržnom centru" - kaže Risto Arsenović.

Dodaje da su poljoprivredni proizvođači na ovaj način postali kolateralna šteta menadžmenta preduzeća Grad, koji na ovaj način pokušava da obezbijedi stabilno poslovanje.

U preduzeću "Grad" kažu da je odluku o povećanju cijena donio Nadzorni odbor na predlog uprave radi povećanja prihoda.

- Na stočnoj pijaci nismo povećali cijene, na kvantaškoj su izvršene korekcije, koje neće značajnije opteretiti poljoprivrednike, a prihodi koje na taj način obezbijedimo preduzeću će omogućiti bolje poslovanje - kaže direktor AD "Grada" Miladin Gavrić.

Po novom cjenovniku, ulaz na Kvantašku pijacu u Agrotržnom centru za kamione je sa 10 povećan na 12 KM, za auto sa prikolicom sa 6 na 8 KM, za traktor sa prikolicom sa 8 na 10 KM, a za auto karavan sa 3 na 4 konvertibilne marke

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Energija, Industrija

Energetski prosumeri od sada i u FBiH

Od sada svi možemo biti energetski prosumeri. Građani u Federaciji BiH konačno će moći struju koju proizvedu na svojim mini postrojenjima na krovovima vraćati u sistem i za nju dobivati određenu vrstu naknade. Od 2. maja zvanično je počela primjena seta energetskih zakona (Zakon o električnoj energiji, Zakon o energiji i regulaciji energetske djelatnosti, Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kongeneracije).

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.