NavMenu

Izgradnja Aqua cityja u Bijeljini: Sportsko-rekreativni kompleks od 36 miliona KM

Izvor: eKapija Petak, 10.08.2012. 09:42
Komentari
Podeli

Izgradnja zatvorenog dijela "Aqua cityja" u Slobomiru kod Bijeljine, čija će vrijednost iznositi 24,5 miliona KM, odvija se predviđenom dinamikom, izjavila je Jelena Pajić, marketing menadžer Kompanije "Aqua city".

Ona je dodala da se zatvoreni dio aqua parka gradi na površini od oko 20.000 metara kvadratnih, a da je završetak izgradnje predviđen za maj sljedeće godine.

"Zatvoreni dio objekta obuhvatiće 5.750 metara kvadratnih bazena sa četvorostaznim spustom, duplim spiralnim i ravnim toboganima, bazen za plivanje i relaksaciju sa hidromasažnim zonama, uzvodnim tokovima i vodopadima, sa dijelom koji izlazi van objekta, kao i dječije bazene", rekla je Pajićeva za Srnu.

Na izgradnji zatvorenog dijela aqua parka dnevno je u prosjeku zaposleno 95 radnika, a po završetku izgradnje planirano je zapošljavanje 65 radnika.

Izgradnja turističkog i sportsko-rekreativnog kompleksa "Aqua cityja" u Slobomiru počela je sredinom prošle godine, a vrijednost ukupnog projekta iznosiće 36 miliona KM.

"Aqua city" će imati otvoreni i zatvoreni dio koji će se prostirati na površini od 5,3 hektara.

Zаtvoreni vodeni pаrk se grаdi nа grаđevinskom zemljištu površine 19.960m², а činiće gа:

- Ulazni objekat, spratnosti P+1, ukupne površine 2.560 m2, sa biletarnicom, svlačionicama, garderobama, sanitarnim i tehničkim prostorijama u prizemlju, ugostiteljskim i uslužnim sadržajima i službenim prostorijama na spratu kao i terasom za sunčanje na ravnom krovu.

- Objekat Kule, spratnosti P+5, ukupne površine 4.150 m2 , sa tehničkom prostorijama u prizemlju, ugostiteljskim sadržajem, prostorom za saunu, fitnes centrom, wellness centrom i sličnim sadržajima na prvom i drugom spratu, tehničkom etažom na trećem spratu, restoranom na četvrtom i terasama na poslednjoj etaži.

Otvoreni vodeni pаrk sа bаzenimа će se grаditi nа grаđevinskom zemljištu površine 2,3 ha, od čegа će vodene površine zаuzimаti 6,500m², а čine ih: bаzen sа tаlаsimа, relаks bаzen, dječiji bаzen, mirne i divlje rijeke, bаzen sа tobogаnimа.

U prostoru otvorenih bazena nalaze se travnate površine, površine za sunčanje, popločane staze i platoi, ugostiteljski sadržaji, sanitarni objekti i tuševi.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja objekata zatvorenog olimpijskog bazena, koji zadovoljava kriterijume za organizaciju međunarodnih takmičenja. Pored olimpijskog bazena dimenzija 25 x 50 m, objekat sadrži potrebne prostorije garderoba, svlačionica, službenih prostorija, prostorija za medije, tribine kapaciteta 500 gledalaca, servisne, sanitarne, ugostiteljske i druge prostore neophodne za ovu vrstu objekata. U osnovi, objekat je površine 4.300 m2, a sa dva sprata i dvije galerije ukupna površina iznosi 7.500 m2.

Kapacitet zatvorenog aqua parka iznosi 3000 posjetilaca istovremeno. Koristiće se tokom cijele godine, a u ljetnjoj sezoni, otvaranjem bočnih strana objekta, čini cjelinu sa otvorenim aqua parkom. Planirano je da se, u daljoj fazi razvoja, na višoj etaži objekta formira prostor wellness centra, koji bi činio vezu sa budućim hotelom u okviru aqua parka.

Vodeni pаrk, sa završene sve tri faze će po završetku gradnje zaposliti 250 radnika i moći će da primi oko 9.500 posjetilaca.

eKapija.ba/SRNA

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.