NavMenu

Green Hills dobio pravo svojine na zemljištu radi izgradnje turističkog kompleksa na Busiji kod Lopara

Izvor: eKapija Srijeda, 22.07.2020. 12:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mRGB/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, u ime Vlade Republike Srpske, potpisala je Ugovor sa direktorom Green Hills iz Lopara Svetozarom Ostojićem, kojim se ustupa pravo svojine na zemljištu, radi izgradnje turističko-rekreaciono-izletničkog centra na Busiji, na planini Majevica.

Prethodno je Green Hills obezbijedio bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u iznosu od 100.000 KM, saopšteno je iz Vlade RS.

Potpisivanje Ugovora uslijedilo je nakon što je Vlada Republike Srpske donijela Odluku o utvrđivanju posebnog interesa za nepokretnosti u svojini Republike Srpske, radi realizacije projekta izgradnje kompleksa na Busiji.

U prvoj fazi realizacije planirana je izgradnja restorana u centralnom dijelu sa 350 mjesta, kafe restorana na ski-stazi sa 250 mjesta, kultivisanje dva do tri jezera dimenzija oko 50 metara u prečniku, izgradnja četiri etno kuće, tornja sa vidikovcem, ski-staze sa ski-liftom, trim staze u dužini 3 kilometra, biciklističke staze u dužini od 10 kilometara, sportskih terena, te parking prostora.


Druga faza podrazumijeva izgradnju vještačke bob staze, sankališta, oglednog majevičkog domaćinstva, planinarskog doma, etno pijace, suvenirnice, picerije, 20-30 bungalova, hotela, spa-centra, otvorenog bazena i sl. Treća faza podrazumijeva nastavak gradnje hotelskih objekata, alpin kostera (boba na šinama), adrenalinskog parka, heliodroma i spomenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.