NavMenu

Četiri investitora kupila parcele u poslovnoj zoni Podbrdo u Mrkonjić Gradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.12.2014. 16:06
Komentari
Podeli
Na dvije licitacije održane 25. novembra i 15. decembra 2014. godine uspješno je prodato sedam parcela u poslovnij zoni Podbrdo u Mrkonjić Gradu ukupne površine 80.862m2 za četiri investitora, saopšteno je na zvaničnom sajtu Opštine.

Tomislav Todorović, načelnik Odjeljenja za privredu i finansije, kaže da je riječ o domaćim investitorima.

- U pitanju su domaći investitori od kojih su tri iz Mrkonjić Grada "Storija", "Nobilis" i "Mrkonjić putevi", dok je četvrti investitor "Fabrika peleta" Poljavnice Novi Grad, koja je kupila oko 10.000 m2 zemljišta, odnosno dvije parcele na kojima planira da gradi fabriku peleta i postrojenje za proizvodnju električne energije iz biomase - rekao je Todorović.

On je dodao da ostaje otvoren poziv svim investitorima da kupuju parcele i u narednom periodu po proceduri slobodne prodaje, s tim da cijena ne može biti manja od tržišne cijene koja je bila i licitaciona cijena.

Opština Mrkonjić Grad je u toku uređivanja parcela u poslovnoj zoni i nakon završetka prve faze radova imaće put na nivou makadamskog puta, obezbijeđene priključke za vodu, riješenu kanalizaciju i dovedenu električnu energiju.


Sredstva za izgradnju prve faze poslovne zone obezbijeđena su u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske vlade i UNDP-a u BiH i posredstvom projekta "Credo Krajina". Vlada Republike Srpske obezbijedila je sredstva za izgradnju vodovoda, dok će dovođenje električne energije pomoći "Elektroprivreda RS", a preostale troškove finansira opština iz vlastitog budžeta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.