NavMenu

"Temax" u Orašju nastavio izgradnju hale nakon poplava - Proizvodnja izolacijskih folija kreće na jesen

Izvor: eKapija Srijeda, 02.07.2014. 16:07
Komentari
Podeli
(Foto: Orasje.ba)
Opštinski načelnik Orašja Đuro Topić posjetio je gradilište firme "Temax BiH" u Poduzetničkoj zoni Dusine. Nakon povlačenja vode od poplava radnici "Temax"-a nastavili su izgradnju hale površine 3.600 m2, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Okončanje radova očekuje se krajem septembra kada bi trebalo da krene i proizvodnja izolacijskih folija i drugih specijaliziranih proizvoda od plastičnih masa.


Prva grupa radnika prošla je i obuku za rad, a ulaganje u ovu firmu dolazi iz Belgije, saopćeno je općinskom sajtu Orašja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.