Izvor: eKapija | Srijeda, 01.08.2012.| 13:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Amir Zukić, glavni urednik agencije Anadolija za Balkan - Profesionalac

(Foto: b)

Amir Zukić, glavni urednik Regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan, iz sebe ima dugogodišnje iskustvo u radu u medijima u BiH.

On je u svojoj sedamnaestogodišnjoj medijskoj karijeri obavljao reporterske, uredničke i menadžerske poslove u radio, TV i print medijima. Bio je glavni urednik Informativnog programa BHT1 i direktor programa Televizije Sarajevo (TVSA).

Od 1998. do 2004. radi kao reporter i politički dopisnik iz Sarajeva za Radio Free Europe, a kasnije i kao urednik. Pisao je i političke analize za magazin "BH Dani". Uređivao je i vodio gledani politički magazin "Javna tajna" na BHT1. Jendo vrijeme je radio i kao kolumnista za njemački "Berliner Tageszeiutung".

Završio je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu u Sarajevu na School Of Business and Economy & Torino University - Scuola di Amministracione.

Dobitnik je dvije godišnje nagrade Radio Free Europe za kvalitetan angažman, rast gledanosti Liberty TV-a i slušanosti radijskih emisija.

Izvor: ekapija/www.bh-leksikon.ba

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.