NavMenu

More jeftinije od sredine avgusta

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 30.07.2012. 09:13
Komentari
Podeli

Kako bi na odmoru uživali sa što manje novca i izbjegli velike gužve, stanovnici Srpske većinom se odlučuju za ljetovanje u postsezoni, a kako ističu u turističkim agencijama, već su rasprodati mnogobrojni aranžmani poslije 18. avgusta, jer su tada cijene niže i do 15 odsto.


Ljetovanje u špicu sezone jeste primamljivo, ali je i najskuplje, a zbog skromnih buyeta, mnogi su prinuđeni da odmor izaberu u postsezoni, za koju kako kažu u turističkim agencijama, svake godine vlada najveće interesovanje.

U turističkoj agenciji “Smiljić” u Banjaluci jeftinije turističke aranžmane u ponudi imaju već od 18. avgusta.

"Najpovoljniji aranžmani, za koje već postoji veliko interesovanje su u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Za sedam polupansiona u privatnom smještaju u Baškoj Vodi sada treba da se izdvoji 368 maraka, a od 18. avgusta koštaće 338 KM", istakli su u agenciji "Smiljić".

Dodali su da su mnogi zainteresovani i za ljetovanje u Crnoj Gori, gdje sedmodnevni aranžman u Igalu sada košta 399, a sredinom avgusta biće 377 maraka.

"Kada je riječ o ljetovanju u zemljama kao što su Tunis, Grčka ili Turska, sredinom avgusta se ne mogu očekivati sniženja, jer je u njima i tada sezona, pa su cijene iste", istakli su u ovoj agenciji i dodali da je sada najtraženiji odmor u Alanji, gdje je za sedam noći potrebno izdvojiti 627 eura.

I u agenciji "Adriatica line" ističu da će dosta povoljnije ljetovanje biti od sredine avgusta, kada će aranžmani biti jeftiniji i do 15 odsto.

"Dosta zainteresovanih je za Hrvatsku, gdje će takođe cijene biti niže krajem avgusta. Na Pagu od 18. avgusta sedam polupansiona košta 411 eura. Dosta povoljno biće i u Grčkoj, gdje će se već od 40 eura moći naći smještaj za jedan dan", istakli su u agenciji “Adriatica line".

U turističkoj agenciji "Unis tours" u Sarajevu kazali su da su svake godine niže cijene u postsezoni.

"Najveće interesovanje stanovnika trenutno vlada za ljetovanje u Hrvatskoj. Aranžmani su kao i lani. Najjeftiniji boravak na moru u sklopu naših ponuda je hotel 'Alen' sa dvije zvjezdice u Baškom Polju, gdje se cijena smještaja kreće od 83 do 101 marku", kazali su u ovoj agenciji i dodali da je za sedmodnevni borak u ovom hotelu potrebno izdvojiti 581 KM.

U banjalučkoj agenciji "Star travel" kažu da ne vjeruju da će imati sniženja u avgustu, jer je većina aranžmana za taj period već rasprodata.

"Gotovo svi aranžmani su rasprodati, tako da nema potrebe ni za sniženjima. Najviše naših klijenata putuje u Grčku, Egipat, Tursku i Hrvatsku", istakli su u agenciji "Star travel".

Vikend ljetovanja

Pojedine agencije u Srpskoj organizuju i vikend ljetovanja.

"Vikend tura u Hrvatskoj, do Makarske rivijere košta 99 maraka, a u cijenu je uračunat prevoz, smještaj i turistički vodič", kažu u turističkoj agenciji "Autoprevoz".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.