NavMenu

Univerzitet u Istočnom Sarajevu prvi put na međunarodnoj RUR listi

Izvor: eKapija Utorak, 30.05.2023. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Univerzitet u Istočnom Sarajevu, prvi put je uvršen na međunardnu listu za rangiranje univerziteta "Raund univerziti renking (RUR)" za 2023. godinu, na kojoj je zauzeo 1.133 mjesto.

Riječ je o svjetskoj rang-listi koja mjeri uspješnost 1.200 vodećih svjetskih univerziteta iz 85 zemalja, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Raund univerziti renking" vrši rangiranje univerziteta prema 20 indikatora raspoređenih u četiri ključne oblasti – nastava, istraživanje, internacionalna raznolikost i finansijska održivost.

Podaci i analitika RUR se prikupljaju od Кlerivejt (Clarivate) analitičke kompanije, koji je nastala iz "Tomson Rojters" korporacije, a koji su već odavno sinonim globalno relevantnih bibliometrijskih i analitičkih alata za vrednovanje produktivnosti istraživača.

Široka pokrivenost, kako geografski, tako i vremenski, čini rangiranje RUR jedinstvenim alatom za izbor univerziteta za studiranje, kao i za poređenje visokoškolskih ustanova na globalnom nivou.

Na prva tri mjesta našli su se Harvard, Кalifornijski tehnološki institut i Stanford, a popis svih univerziteta je dostupan na linku roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2023.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Zdravstvo

8 metoda za detoksikaciju nakon paklene radne nedjelje

Bila je to teška nedjelja. Od jutra do mraka u kancelariji, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um. Dakle, kad napustite radno mesto izgubljeni u petak, šta možete učiniti za detoksikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda. Evo šta su članovi Veća mladih preduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje "Kako se opuštate od stresa nakon lude nedelje na poslu?. Provedite vrijeme s porodicom i prijateljima Nemojte da zaboravite

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.