NavMenu

Razvoj malih i srednjih preduzeća: Kredit od 70 miliona KM za goraždanske privrednike

Izvor: eKapija Petak, 15.10.2010. 10:36
Komentari
Podeli

U Ministarstvu za privredu BPK-a Goražde 14.10.2010. godine, u organizaciji Fondacije za održivi razvoj FBiH "OdRaz", održana je prezentacija Projekta poboljšanja pristupa sredstvima za razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH, saopćeno je iz Ministarstva.

Prisutne goraždanske privrednike te predstavnike banaka, preko kojih će se realizirati kreditna sredstva u okviru ovog projekta, u ime resornog ministarstva, pozdravio je savjetnik ministra za privredu Mirsad Hubanić, a više informacija o samom projektu dao je direktor OdRaza Safet Daut.

Naime, Svjetska banka je za potrebe ovog projekta odobrila sredstva u visini od 70 miliona dolara, a projekt će se realizirati preko entitetskih ministarstava za finansije, odnosno "OdRaza" za područje Federacije BiH te komercijalnih banaka koje su ispunile kriterije za učešće u ovom projektu.

Cilj projekta jeste stvaranje stabilnog poslovnog okruženja na području BiH, a prema riječima direktora BOR Banke Hamida Pršeša, prve aplikacije za ova kreditna sredstva već su pristigle.

Kreditna sredstva biće stavljena na raspolaganje pod povoljnijim uslovima u odnosu na standardne komercijalne kredite, sa rokom otplate do deset godina i grace periodom od jedne godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.