NavMenu

Izgradnja upravne zgrade zeničkog vodovoda odvija se planiranom dinamikom - Završetak radova sredinom jula

Izvor: eKapija Utorak, 05.01.2021. 15:29
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Zenica)
Izgradnja upravne zgrade Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica na lokalitetu poslovnog kompleksa ovog preduzeća u Ulici Bistua Nuova u Radakovu se odvijaja planiranom dinamikom. Tokom prethodnih pet mjeseci je najprije izvršeno uklanjanje jednog dijela starog objekta, a zatim je započela izgradnja nove zgrade, kao i rekonstrukcija preostalog dijela starog objekta, naveli su na sajtu Grada Zenica.

Na novom objektu su završeni betonski konstruktivni radovi, u završnoj fazi su grubi građevinski radovi i zidanje, a započeli su radovi na razvođenju elektro i hidro instalacija. Na preostalom dijelu starog objekta uveliko teče rekonstrukcija koja obuhvata zamjenu krova, stolarije, instalacija, te izolaciju i opremanje objekta.

Nova poslovna zgrada će biti savremen poslovni objekat koji će omogućiti dobre radne uslove za zaposlenike preduzeća. Pored toga, biće omogućeno da administrativno osoblje preduzeća radi na jednom mjestu, a ne dislocirano kao u proteklom periodu, te da se instalira savremena oprema koju preduzeće koristi u svom radu.

Objekat je projektovan na principima energetske efikasnosti, što će uticati na smanjenje potrošnje energije, a samim tim i troškova. Svojim savremenim konceptom doprinijeti će i ljepšem izgledu kvarta u kojem se nalazi.

Važno je naglasiti i to da je poseban dio objekta predviđen za rad s korisnicima usluga preduzeća. U ovom dijelu objekta stranke će na jednom mjestu moći platiti račune, podnositi zahtjeve tehničke prirode, dobiti savjetodavne usluge tehničke i pravne službe i sl, čime će znatno biti unaprijeđen odnos s korisnicima usluga.

Radove izgradnje izvodi konzorcij čiji je nosilac kompanija Neimari Šerići Zenica. Projektnu dokumentaciju je izradila projektna kuća Entasis Zenica, koja vrši i nadzor nad izvođenjem radova. Vrijednost projekta iznosi oko 990.000 EUR, a rok za izgradnju je 10. juli ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.