NavMenu

Izdavanje urbanističke saglasnosti na području USK biće u nadležnosti općina i gradova

Izvor: eKapija Nedjelja, 29.11.2020. 14:54
Komentari
Podeli

(Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline USK Adnan Alagić na sjednici 27. novembra obrazložio je prijedlog Uredbe o izmjenama Uredbe o građevinama i zahvatima od značaja za Unsko-sanski kanton i građevinama, djelatnostima i zahvatima koji mogu u znatnoj mjeri uticati na okoliš, život i zdravlje ljudi, za koje lokacijsku informaciju, odnosno urbanističku saglasnost izdaje Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona.

Utvrđeno je da postoji izražen interes stranih i domaćih investitora za izgradnju objekata industrijske djelatnosti, posebno metalne industrije.

Kako se u narednom periodu očekuje potreba za provođenjem većeg broja postupaka izdavanja lokacijskih informacija, odnosno urbanističkih saglasnosti, zaključeno je da bi bilo potrebno, zbog efikasnijeg vođenja administrativnih procedura, u cilju olakšavanja pribavljanja potrebnih saglasnosti investitorima, da se ova nadležnost prenese općinskim/gradskim organima uprave.

Za prijenos nadležnosti u ovim predmetima ne postoje zakonske prepreke ni u propisima Federacije BiH, obrazložio je Alagić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.