Izvor: BHRT | Srijeda, 26.08.2020.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

VIŠKOVIĆ: Nastaviti mjere podrške privredi

Radovan Višković (Foto: vladars.net)
Premijer RS Radovan Višković rekao je u utorak, 25. avgusta, da je Privredna komora RS važan partner Vladi RS, koja je opredijeljena da zajedno sa predstavncima ove komore nastavi da radi na kreiranju novih mjera podrške privredi.

Predstavnici Privredne komore ocijenili su na jučerašnjem sastanku sa premijerom da su dosadašnje mjere podrške Vlade RS privrednim subjektima u uslovima pandemije virusa korona dale dobre rezultate, te su naglasili da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje kada je riječ o ukupnom razvoju privrede Republike Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da se formira zajednička tematska radna grupa, te da se predstavnici Privredne komore uključe u izradu dokumenta ekonomske politike Republike Srpske za period od 2021. do 2023. godine, zajedno sa predstavnicima Vlade RS, saopšteno je iz Boroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sastanku sa delegacijom Privredne komore RS, koju je predvodio predsjednik ove komore Borko Đurić, osim premijera Viškovića, prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović, ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.