NavMenu

Info sesija o javnom pozivu za podršku poljoprivredi u BiH 18. avgusta

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 17.08.2020. 11:09
Komentari
Podeli

(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Info sesija za zainteresirane za prijavu na prvi javni poziv projekta Evropske unije EU4Agri za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, uz pojačan odgovor na oporavak od krize izazvane Covidom-19, biće održana u utorak, 18. avgusta u 11.00 sati.

Info sesija će biti održana online preko Facebook stranice projekta EU4Agri (www.facebook.com/eu4agri) putem koje će svi zainteresirani moći dobiti potrebne informacije o uslovima i načinu prijave na javni poziv.

Javni poziv projekta EU4Agri je otvoren za preduzeća, obrte/preduzetnike i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25% javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem veb stranice UNDP u BiH www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar ove godine do 15.00 sati.

EU4Agri je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), saopćeno je iz UNDP-a.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.