NavMenu

RS izdvaja 110 mil KM za povećanje plata i usklađivanje penzija u 2020.

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 13.11.2019. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je za povećanje plata i redovno usklađivanje penzija u narednoj godini iz budžeta Srpske potrebno izdvojiti 110 mil KM.

Višković je podsjetio da je prije 15 dana usvojen rebalans budžeta Srpske koji je viši za 60 mil KM od ovogodišnjeg budžeta.

- Ostalo je i pitanje koje ćemo rješavati, a to je da nam Vlada Federacije BiH duguje od indirektnih poreza 50 mil KM, što znači da su naši ukupni prihodi u prošloj godini bili viši za 110 mil KM. Ovih 110 mil KM smo planirali u narednoj godini za povećanje plata i usklađivanje penzija - rekao je novinarima Višković.


On je istakao da se sa FBiH razgovara da navedeni problem bude riješen vansudskim poravnanjem.

- Sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem ću o ovome razgovarati u narednih nekoliko dana, ali i o situaciji u Elektroprenosu BiH - dodao je Višković.

On je istakao da Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.