NavMenu

U toku izgradnja komunalne infrastrukture u gospodarskoj zoni Trn u Širokom Brijegu

Izvor: eKapija Petak, 18.10.2019. 14:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
U toku je izgradnja komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Trn" u Širokom Brijegu, kako bi se kreirao bolji prostor za investitore.

Nositelj projekta je Grad Široki Brijeg, a sufinancira ga Federalno ministarstvo obrta, razvoj i poduzetništva u iznosu od 250.000 KM.

Ukupna dužina glavne lokalne ceste u gospodarskoj zoni iznosi 1.240 m, a do sada je izgrađeno 600 metara asfaltnim slojem. Radovi koji se trenutno izvode odnose se na izgradnju preostalog dijela u dužini od 640 m, navodi se na sajtu Grada Široki Brijeg.

Izgradnjom glavnog transportnog distributivnog cjevovoda od vodoopskrbe Bošnjakovo brdo u Širokom Brijegu do gospodarske zone u dužini 5 km osigurani su tehnički uvjeti za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u zoni.

Iz tih razloga, paralelno s radovima na izgradnji lokalne ceste, gradi se vodoopskrbna mreža u gospodarskoj zoni u cijeloj dužini, plus manji spoj postojećeg cjevovoda s novim cjevovodom, čime će se izgraditi mreža u dužini od 1.400 m. Time će se osigurati dovoljne količine vode za postojeće i buduće gospodarske subjekte.

Sadašnji priključak gospodarske zone na magistralnu cestu nije adekvatno riješen. Stoga se već sad izvode pripremne radnje i priprema tehnička dokumentacija kako bi se lokalna cesta na najbolji mogući način spojila s magistralnom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.