NavMenu

Kreće izrada idejnog projekta uređenja parka Prof. dr Nijaz Duraković

Izvor: eKapija Srijeda, 18.09.2019. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: Andrew Angelov/shutterstock)
S obzirom na upite upućene načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću i nadležnim službama u vezi s daljnjim aktivnostima na realizaciji projekta uređenja parka Prof. dr Nijaz Duraković u skladu sa usvojenim izmjenama i dopunama Regulacionog plana Marijin Dvor-lokalitet Hastahana, općinska uprava će krenuti u izradu idejnog uređenja parka i projekta vanjskog uređenja sa hortikulturom.

Osnovni cilj ovog projekta je da se umjesto sadašnje dominantne betonske plohe i parkinga ovaj prostor uredi sa dominantno zelenom, odnosno parkovskom površinom sa različitim hortikulturnim sadržajima i mobilijarom.


U tom smislu, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpuno stoji na stanovištu uređenja ovog, godinama zapuštenog prostora na kojem će dominirati zelena površina s rekreativnim sadržajima za sve generacija naših sugrađana, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.