NavMenu

Treći Ekonomski forum BiH 25. februara u Sarajevu

Izvor: Radiosarajevo.ba Subota, 02.02.2019. 14:38
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Khakimullin Aleksandr/shutterstock.com)Ilustracija
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2019, koji će se održati 25. februara 2019. sa početkom u 9:30 sati u kongresnoj sali hotela Holiday.

Na početku Foruma učesnicima će se obratiti dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr Jasmina Selimović, dok će Forum otvoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Prva sesija, već tradicionalno, posvećena je temi "Konkurentnost BiH i zemalja u regiji", a moderator će biti prof. dr Zlatko Lagumdžija. U sklopu ovog panela prisutnima će se putem video linka obratiti prof. dr Jeffrey Sachs, jedan od naznačajnijih ekonomista u svijetu.

Javnosti zanimljivu sesiju "Ekonomska saradnja između Austrije i BiH: Izazovi i šanse" moderiraće ambasador BiH u Republici Austriji i profesor Ekonomskog fakulteta, prof. dr Kemal Kozarić.

Direktor kompanije Wienerberger/ Tondach u Bosni i Hercegovini, prof. dr Jasmin Hošo, biće moderator treće sesije o temi "Unapređenje poslovnog okruženja Bosne i Hercegovine".

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine zamišljen je kao susret i dijalog između izvršne vlasti, poslovne i akademske zajednice, čiji je cilj unapređenje poslovnog ambijenta. Očekivani rezultati dijaloga su prijedlozi i smjernice koje će biti na raspolaganju poslovnoj zajednici, akademiji i kreatorima ekonomskih politika. Do sada je okupio preko 1.000 učesnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za dvije godine i treća traka preko Romanije - Predstavljen projekat vrijedan 6 mil KM

U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo juče je održana prezentacija glavnog projekta "Izgradnje dodatne trake za spora vozila na magistralnom putu M-19 (nova oznaka MI 114), dionica Podromanija–Sumbulovac, prevoj Romanija", koji bi trebalo da znatno olakša funkcionisanje saobraćaja na relaciji Sokolac-Pale, da omogući brži protok vozila i poboljša bezbjednost saobraćaja na ovoj, izuzetno frekventnoj, saobraćajnici. Vrijednost projekta je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.