NavMenu

Vlada TK objavila poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave u pripremi JPP projekata

Izvor: eKapija Utorak, 25.09.2018. 10:03
Komentari
Podeli

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava jedinice lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona da je objavljen Javni poziv za odabir korisnika grantova za podršku jedinicama lokalne samouprave u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva za 2018. godinu.

Jedinice lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona mogu ostvariti pravo na dodjelu sredstava pod sljedećim uslovima:

a) Identifikovali su potencijalne JPP projekte iz svoje nadležnosti i usvojili godišnje planove potencijalnih JPP projekata za 2018. godinu,
b) Započeli su ili imaju namjeru u 2018. godini započeti proces pripreme i izrade projektne dokumentacije za identifikovane JPP projekte koji su uvršteni u godišnje planove potencijalnih JPP projekata,
c) Iz vlastitog budžeta imaju obezbijeđeno minimalno 50% sredstava potrebnih za pripremu i izradu projektne dokumentacije iz tačke b) ovog stava.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje do maksimalno 50% troškova provođenja aktivnosti na pripremi prijedloga JPP projekta iz nadležnosti JLS do kraja 2018. godine, a maksimalan ukupan iznos po projektu ne može biti veći od 20.000 KM.

Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava "Tekući transferi drugim nivoima vlasti" za podršku jedinicama lokalne samouprave u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva za 2018. godinu i prateći Prijavni obrazac se mogu preuzeti na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.